Erikoiskoneiden modernisointi ja turvallistaminen

Toteutamme erikoiskoneiden ja konelinjojen modernisointeja ja turvallistamisia. Modernisoinnilla tarkoitetaan vanhan koneen päivittämistä nykypäiväisten standardien mukaiselle tasolle. Modernisoinnin myötä koneen käyttöikä pitenee ja sen suorituskyky, tuottavuus ja turvallisuus paranee. Vanhan koneen päivittäminen on myös usein uuden hankkimista edullisempi vaihtoehto.

Meillä on modernisoinneista laajasti kokemusta. Modernisoinnin suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa motivoituneet mekaanisen-, sähkö-, ja automaatioalan huipputekijät. Projektit räätälöidään aina asiakaslähtöisesti vastaamaan juuri teidän tarpeitanne. Olemme toteuttaneet esimerkiksi Ruukille villaelementtilinjan modernisoinnin ja MSK Groupille traktoreiden ohjaamon kokoonpanolinjan modernisoinnin. Toteuttamiimme projekteihin pääset tutustumaan täältä.


Turvallistaminen

Turvallistamisprojekteissa puututaan konetta ohjaavien turvalaitteiden sekä konetta ympäröivien suojausten lisäämiseen/päivittämiseen. Turvallistaminen tehdään pääasiassa silloin, jos kone voi aiheuttaa loukkaantumisvaaran sen käyttäjälle tai silloin, jos koneesta puuttuvat turvalaitteet kokonaan. Turvallistaminen tehdään aina laitekohtaisesti riskinarvioinnin pohjalta ja ne toteutetaan ”avaimet käteen” -periaatteella, eli paketti sisältää suunnittelun, valmistuksen, asennuksen ja käyttöönoton.

Turvallistaminen voi myös sisältyä koneen modernisointiin, jos muiden päivitysten lisäksi myös koneen turvalaitteet kaipaavat päivitystä. Työnantajan on huolehdittava, että koneen toiminnasta ei aiheudu vaaraa työntekijälle tai ympäristölle. Turvallistamisessa kannattaa luottaa koneturvallisuuteen perehtyneeseen asiantuntijaan, silloin projekti onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla. Koneiden turvallistamisprojekteissa koneen riskien arvioinnin suoritamme yleensä yhteistyössä asiakkaan kanssa, jolloin saamme paremman kokonaiskuvan laitteen toiminnasta ja laitteen vaarakohdista.

 

Onko sinulla vanha kone, joka kaipaa päivitystä? Erikoiskoneiden modernisointi ja turvallistaminen ovat erikoisalaamme. Luota asiantuntijoihimme ja ota yhteyttä tästä.